O nas

Poznaj nas lepiej

Cukiernia Rafael

Miejsce, w którym od 1993 roku dostarczamy słodkie chwile zapomnienia.

Nasze cukiernie

Sprawdź, gdzie możesz nas znaleźć

Rozwijając markę od niemal 30 lat sukcesywnie otwieramy kolejne punkty na “słodkiej” mapie Polski.

Jarosław

osiedle Generała Kazimierza Pułaskiego 27
37-500 Jarosław
+48 787 938 327

Jarosław

Reymonta 1A
37-500 Jarosław
+48 729 924 357

Leżajsk

Adama Mickiewicza 51
37-300 Leżajsk
+48 17 242 62 61

O nas

Historia

Dawno, dawno temu miałam „słodki sen” – sen o cukierni.

Stał się on impulsem i kamieniem milowym do osłody życia naszego, jak i naszych klientów. Ale początki nie były łatwe. Razem z rodzicami pracowaliśmy w domu, po nocach, na sprzęcie kuchennym z prezentu ślubnego… Ale teraz wiem, że było warto, ponieważ dziś z dumą mogę powiedzieć, że ciężka praca pozwoliła nam wypracować owoce, które po 30 latach tworzą fundament cukierni Rafael.

Przez te wszystkie lata nasze podejście do pieczenia nie zmieniło się. Kultywujemy tradycję cukiernictwa, ponieważ chcemy, aby nasi klienci jedząc wypieki czuli się jak w domu, gdzie z miłości przyrządza się słodkości.

Teraz tradycję łączymy z nowoczesnością, by wyjść naprzeciw słodkich potrzeb klientów, jednak zachowując ducha tradycyjnego cukiernictwa.

Krystyna Łobodzińska – Nie bylibyśmy tam, gdzie jesteśmy, gdyby nie szefowa. To ona doglądała wszystkiego – od pracy biurowej, tortów, po sprzątanie. Oddała firmie 30 lat życia. Każdy tort, każda róża na torcie, to praca jej rąk.

Zespół

Poznaj naszych mistrzów cukiernictwa

Wiedza, doświadczenie, najwyższej jakości produkty.
Łącząc te cechy “wyrośliśmy” na pionierów w branży cukierniczej.

Magdalena Markiewicz

Wulkan energii, miła i kulturalna. Jej usposobienie działa na nas jak espresso. Z takimi ludźmi chce się pracować.

Angelika Ochęduszko

Zawsze uśmiechnięta. Klienci ją uwielbiają i chwalą, kiedy tylko mogą. Pomaga w sprawach cukierniczych i odpowiada za wycinanie topperów na torty.

Aneta Wiśniowska

Zawsze można na nią liczyć. Świetnie organizuje pracę zespołu jarosławskiego i dba, żeby wszystko grało. Zawsze jasna i prosta komunikacja, świetne poczucie humoru.

Beata Nowak

W naszej rodzinie najcichsza, ale bardzo dokładna i skrupulatna. Gdyby mogła, to policzyłaby nawet ziarenka maku w makowcu.

Rafał Femiak

Człowiek renesansu, od odśnieżania podjazdu pod cukiernią i rozładowania towaru, poprzez przywiezienie asortymentu, sprawy biurowe i techniczne.

Monika Reizer

Mistrz cukiernictwa z zawodu i zamiłowania. Jest z nami od początku. Precyzyjna, pracowita i ambitna. Można na nią liczyć w każdej sytuacji. Jej wkład w rozwój cukierni jest bezcenny.

Mariola Łobodzińska

Mistrzyni cukiernictwa od 1997 roku. To ona trzyma nas wszystkich tyle lat ze sobą mimo różnych charakterów. Dba o ciągłe ulepszanie nawet sprawdzonych przepisów.

Ela Dąbrowska

Jest z nami od bardzo dawna. Zna każdy przepis na pamięć. Można powiedzieć, że ciasta może robić z zamkniętymi oczami.

Dorota Śmiałek

Była naszą uczennicą i tak została na dłużej. Uwielbia piec i dekorować torty. Nie boi się nowości i ciągłej nauki, chociaż ciągle powtarza, że się nie nadaje.

Basia Klimek

Pracuje z nami już dobre 16 lat, przez większość czasu była na pierwszej linii frontu w sklepie. Jej doświadczenie jest dla nas bezcenne.

Ela Żyła

Jest z nami dobre 25 lat. Jeśli potrzebujesz sernika, to Ela na pewno będzie maczać w tym palce. To nasza mistrzyni w tej dziedzinie.

Justyna Gnatek

Jeśli mamy podgonić tempo to Styśka wie, jak nas zmobilizować. Jest to odpowiedni człowiek na odpowiednim stanowisku. Dba, by wszystko było na swoim miejscu.

Opinie klientów

Sprawdź, co mówią nasi klienci

Już prawie 30 lat dostarczamy na stoły wypieki i ciasta, które przywołują w
klientach słodki wspomnień czar.