O nas
Poznaj nas lepiej
Cukiernia Rafael
Miejsce, w którym od 1993 roku dostarczamy słodkie chwile zapomnienia.
Nasze cukiernie
Sprawdź, gdzie możesz nas znaleźć
Rozwijając markę od niemal 30 lat sukcesywnie otwieramy kolejne punkty na “słodkiej” mapie Polski.
Jarosław
osiedle Generała Kazimierza Pułaskiego 27
37-500 Jarosław
+48 787 938 327
Jarosław
Reymonta 1A
37-500 Jarosław
+48 729 924 357
Leżajsk
Adama Mickiewicza 51
37-300 Leżajsk
+48 17 242 62 61
O nas
Historia
Dawno, dawno temu miałam „słodki sen” – sen o cukierni.
Stał się on impulsem i kamieniem milowym do osłody życia naszego, jak i naszych klientów. Ale początki nie były łatwe. Razem z rodzicami pracowaliśmy w domu, po nocach, na sprzęcie kuchennym z prezentu ślubnego… Ale teraz wiem, że było warto, ponieważ dziś z dumą mogę powiedzieć, że ciężka praca pozwoliła nam wypracować owoce, które po 30 latach tworzą fundament cukierni Rafael.
Przez te wszystkie lata nasze podejście do pieczenia nie zmieniło się. Kultywujemy tradycję cukiernictwa, ponieważ chcemy, aby nasi klienci jedząc wypieki czuli się jak w domu, gdzie z miłości przyrządza się słodkości.
Teraz tradycję łączymy z nowoczesnością, by wyjść naprzeciw słodkich potrzeb klientów, jednak zachowując ducha tradycyjnego cukiernictwa.
Krystyna Łobodzińska – Nie bylibyśmy tam, gdzie jesteśmy, gdyby nie szefowa. To ona doglądała wszystkiego – od pracy biurowej, tortów, po sprzątanie. Oddała firmie 30 lat życia. Każdy tort, każda róża na torcie, to praca jej rąk.
Zespół
Poznaj naszych mistrzów cukiernictwa
Wiedza, doświadczenie, najwyższej jakości produkty.
Łącząc te cechy “wyrośliśmy” na pionierów w branży cukierniczej.
Magdalena Markiewicz
Wulkan energii, miła i kulturalna. Jej usposobienie działa na nas jak espresso. Z takimi ludźmi chce się pracować.
Angelika Ochęduszko
Zawsze uśmiechnięta. Klienci ją uwielbiają i chwalą, kiedy tylko mogą. Pomaga w sprawach cukierniczych i odpowiada za wycinanie topperów na torty.
Aneta Wiśniowska
Zawsze można na nią liczyć. Świetnie organizuje pracę zespołu jarosławskiego i dba, żeby wszystko grało. Zawsze jasna i prosta komunikacja, świetne poczucie humoru.
Beata Nowak
W naszej rodzinie najcichsza, ale bardzo dokładna i skrupulatna. Gdyby mogła, to policzyłaby nawet ziarenka maku w makowcu.
Rafał Femiak
Człowiek renesansu, od odśnieżania podjazdu pod cukiernią i rozładowania towaru, poprzez przywiezienie asortymentu, sprawy biurowe i techniczne.
Monika Reizer
Mistrz cukiernictwa z zawodu i zamiłowania. Jest z nami od początku. Precyzyjna, pracowita i ambitna. Można na nią liczyć w każdej sytuacji. Jej wkład w rozwój cukierni jest bezcenny.
Mariola Łobodzińska
Mistrzyni cukiernictwa od 1997 roku. To ona trzyma nas wszystkich tyle lat ze sobą mimo różnych charakterów. Dba o ciągłe ulepszanie nawet sprawdzonych przepisów.
Ela Dąbrowska
Jest z nami od bardzo dawna. Zna każdy przepis na pamięć. Można powiedzieć, że ciasta może robić z zamkniętymi oczami.
Dorota Śmiałek
Była naszą uczennicą i tak została na dłużej. Uwielbia piec i dekorować torty. Nie boi się nowości i ciągłej nauki, chociaż ciągle powtarza, że się nie nadaje.
Basia Klimek
Pracuje z nami już dobre 16 lat, przez większość czasu była na pierwszej linii frontu w sklepie. Jej doświadczenie jest dla nas bezcenne.
Ela Żyła
Jest z nami dobre 25 lat. Jeśli potrzebujesz sernika, to Ela na pewno będzie maczać w tym palce. To nasza mistrzyni w tej dziedzinie.
Justyna Gnatek
Jeśli mamy podgonić tempo to Styśka wie, jak nas zmobilizować. Jest to odpowiedni człowiek na odpowiednim stanowisku. Dba, by wszystko było na swoim miejscu.
Opinie klientów