O nas

Poznaj nas lepiej

Cukiernia Rafael

Miejsce, w którym od 1993 roku dostarczamy słodkie chwile zapomnienia.

Nasze cukiernie

Sprawdź, gdzie możesz nas znaleźć

Rozwijając markę od ponad 30 lat sukcesywnie otwieramy kolejne punkty na “słodkiej” mapie Polski.

Jarosław

osiedle Generała Kazimierza Pułaskiego 27
37-500 Jarosław
+48 787 938 327

Leżajsk

Adama Mickiewicza 51
37-300 Leżajsk
+48 17 242 62 61

O nas

Historia

Wszystko zaczęło się od marzenia – o własnej cukierni.
Na początku była domowa kuchnia, sprzęt z prezentu ślubnego i praca do późna w nocy. Rodzinna, ręczna robota – od serca i bez kompromisów.

Dziś, po ponad 30 latach, z dumą patrzymy na to, co udało się stworzyć. Każdy etap tej drogi uczył nas pokory, rzemiosła i jakości – które do dziś są fundamentem Cukierni Rafael.

Nasze podejście od początku się nie zmieniło: pieczemy tak, jakby to było dla najbliższych. Bo smak ma wywoływać emocje – jak domowe ciasto, podane z troską i dumą.

Łączymy to, co najlepsze z tradycji, z nowoczesnym podejściem do jakości, składników i estetyki. Dzięki temu możemy stale zaskakiwać, nie tracąc tego, co najważniejsze: serca włożonego w każdy wypiek.

Krystyna Łobodzińska – współzałożycielka z ogromnym sercem do pracy
To ona – razem z moją mamą – stanęła na starcie, kiedy trzeba było wziąć los w swoje ręce. Nie miała łatwego początku, ale zawsze można było na niej polegać. Dbała o porządek, pilnowała szczegółów i była wzorem dokładności.

To właśnie jej cierpliwość, konsekwencja i skupienie na detalu pomogły wprowadzić do firmy pierwsze standardy, które wciąż rozwijamy.

Zespół

Poznaj naszych mistrzów cukiernictwa

Wiedza, doświadczenie, najwyższej jakości produkty.
Łącząc te cechy “wyrośliśmy” na pionierów w branży cukierniczej.

Magda

Wulkan energii, miła i kulturalna. Jej usposobienie działa na nas jak espresso. Z takimi ludźmi chce się pracować.

Andzia

Zawsze uśmiechnięta. Klienci ją uwielbiają i chwalą, kiedy tylko mogą. Pomaga w sprawach cukierniczych i odpowiada za wycinanie topperów na torty.

Anette

Przez lata była ważną częścią naszego zespołu – sumienna, cicha, zawsze można było na niej polegać. Choć nasze drogi się rozeszły, dziękujemy jej za wspólny czas i wkład w to, jak dziś wygląda Cukiernia Rafael.

Beatka

W naszej rodzinie najcichsza, ale bardzo dokładna i skrupulatna. Gdyby mogła, to policzyłaby nawet ziarenka maku w makowcu.

Rafał Femiak

Człowiek renesansu, od odśnieżania podjazdu pod cukiernią i rozładowania towaru, poprzez przywiezienie asortymentu, sprawy biurowe i techniczne.

Mika

Mistrz cukiernictwa z zawodu i zamiłowania. Jest z nami od początku. Precyzyjna, pracowita i ambitna. Można na nią liczyć w każdej sytuacji. Jej wkład w rozwój cukierni jest bezcenny.

Jola

Mistrzyni cukiernictwa od 1997 roku. To ona trzyma nas wszystkich tyle lat ze sobą mimo różnych charakterów. Dba o ciągłe ulepszanie nawet sprawdzonych przepisów.

Ela

Jest z nami od bardzo dawna. Zna każdy przepis na pamięć. Można powiedzieć, że ciasta może robić z zamkniętymi oczami.

Dorotka

Była naszą uczennicą i tak została na dłużej. Uwielbia piec i dekorować torty. Nie boi się nowości i ciągłej nauki, chociaż ciągle powtarza, że się nie nadaje.

Basia

Pracuje z nami już dobre 16 lat, przez większość czasu była na pierwszej linii frontu w sklepie. Jej doświadczenie jest dla nas bezcenne.

Ela

Jest z nami od zawsze. Jeśli potrzebujesz sernika, to Ela na pewno będzie maczać w tym palce. To nasza mistrzyni w tej dziedzinie.

Styśka

Przez lata współtworzyła z nami codzienność cukierni – solidna, zaangażowana, zawsze gotowa do działania. Choć dziś idziemy już osobnymi drogami, jesteśmy wdzięczni za wszystko, co wniosła do zespołu.

Opinie klientów

Sprawdź, co mówią nasi klienci

Już ponad 30 lat dostarczamy na stoły wypieki i ciasta, które przywołują w
klientach słodki wspomnień czar.