O nas
Poznaj nas lepiej
Cukiernia Rafael
Miejsce, w którym od 1993 roku dostarczamy słodkie chwile zapomnienia.

Nasze cukiernie
Sprawdź, gdzie możesz nas znaleźć
Rozwijając markę od ponad 30 lat sukcesywnie otwieramy kolejne punkty na “słodkiej” mapie Polski.
Jarosław
osiedle Generała Kazimierza Pułaskiego 27
37-500 Jarosław
+48 787 938 327
Leżajsk
Adama Mickiewicza 51
37-300 Leżajsk
+48 17 242 62 61

O nas
Historia
Wszystko zaczęło się od marzenia – o własnej cukierni.
Na początku była domowa kuchnia, sprzęt z prezentu ślubnego i praca do późna w nocy. Rodzinna, ręczna robota – od serca i bez kompromisów.
Dziś, po ponad 30 latach, z dumą patrzymy na to, co udało się stworzyć. Każdy etap tej drogi uczył nas pokory, rzemiosła i jakości – które do dziś są fundamentem Cukierni Rafael.
Nasze podejście od początku się nie zmieniło: pieczemy tak, jakby to było dla najbliższych. Bo smak ma wywoływać emocje – jak domowe ciasto, podane z troską i dumą.
Łączymy to, co najlepsze z tradycji, z nowoczesnym podejściem do jakości, składników i estetyki. Dzięki temu możemy stale zaskakiwać, nie tracąc tego, co najważniejsze: serca włożonego w każdy wypiek.
Krystyna Łobodzińska – współzałożycielka z ogromnym sercem do pracy
To ona – razem z moją mamą – stanęła na starcie, kiedy trzeba było wziąć los w swoje ręce. Nie miała łatwego początku, ale zawsze można było na niej polegać. Dbała o porządek, pilnowała szczegółów i była wzorem dokładności.
To właśnie jej cierpliwość, konsekwencja i skupienie na detalu pomogły wprowadzić do firmy pierwsze standardy, które wciąż rozwijamy.
Zespół
Poznaj naszych mistrzów cukiernictwa
Wiedza, doświadczenie, najwyższej jakości produkty.
Łącząc te cechy “wyrośliśmy” na pionierów w branży cukierniczej.

Magda
Wulkan energii, miła i kulturalna. Jej usposobienie działa na nas jak espresso. Z takimi ludźmi chce się pracować.

Andzia
Zawsze uśmiechnięta. Klienci ją uwielbiają i chwalą, kiedy tylko mogą. Pomaga w sprawach cukierniczych i odpowiada za wycinanie topperów na torty.

Anette
Przez lata była ważną częścią naszego zespołu – sumienna, cicha, zawsze można było na niej polegać. Choć nasze drogi się rozeszły, dziękujemy jej za wspólny czas i wkład w to, jak dziś wygląda Cukiernia Rafael.

Beatka
W naszej rodzinie najcichsza, ale bardzo dokładna i skrupulatna. Gdyby mogła, to policzyłaby nawet ziarenka maku w makowcu.

Rafał Femiak
Człowiek renesansu, od odśnieżania podjazdu pod cukiernią i rozładowania towaru, poprzez przywiezienie asortymentu, sprawy biurowe i techniczne.

Mika
Mistrz cukiernictwa z zawodu i zamiłowania. Jest z nami od początku. Precyzyjna, pracowita i ambitna. Można na nią liczyć w każdej sytuacji. Jej wkład w rozwój cukierni jest bezcenny.

Jola
Mistrzyni cukiernictwa od 1997 roku. To ona trzyma nas wszystkich tyle lat ze sobą mimo różnych charakterów. Dba o ciągłe ulepszanie nawet sprawdzonych przepisów.

Ela
Jest z nami od bardzo dawna. Zna każdy przepis na pamięć. Można powiedzieć, że ciasta może robić z zamkniętymi oczami.

Dorotka
Była naszą uczennicą i tak została na dłużej. Uwielbia piec i dekorować torty. Nie boi się nowości i ciągłej nauki, chociaż ciągle powtarza, że się nie nadaje.

Basia
Pracuje z nami już dobre 16 lat, przez większość czasu była na pierwszej linii frontu w sklepie. Jej doświadczenie jest dla nas bezcenne.

Ela
Jest z nami od zawsze. Jeśli potrzebujesz sernika, to Ela na pewno będzie maczać w tym palce. To nasza mistrzyni w tej dziedzinie.

Styśka
Przez lata współtworzyła z nami codzienność cukierni – solidna, zaangażowana, zawsze gotowa do działania. Choć dziś idziemy już osobnymi drogami, jesteśmy wdzięczni za wszystko, co wniosła do zespołu.
Opinie klientów